REPUBLICA IMM, LA SUMMIT-UL START-UP NATION DIN BUCUREȘTI: TOATE AFN-URILE AU FOST SEMNATE

Ultimul și cel mai mare Summit Start-Up Nation organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a avut loc în Capitală, la Politehnica din București. Echipa Republica IMM a participat aici, alături de antreprenorii care beneficiază de programul Start-Up Nation.

Evenimentul la care echipa Republica IMM a participat a avut loc chiar în ziua în care fost finalizată contractarea și semnarea tuturor AFN-urilor (Ajutoare Financiare Nerambursabile) pe Start-up Nation.

Potrivit Ministerului, 19.200 de companii au depus dosare pentru programul Start-Up Nation, dintre care guvernul va finanța anul acesta 8.700 de firme.

Ministrul Ilan Laufer a dat asigurari că a contractat integral și fondurile care au fost alocate pe fonduri europene. Astfel, 45% din proiectele câștigătoare sunt antreprenori femei, 55% bărbați. De asemenea, peste 21.000 de locuri de muncă vor fi ocupate în proporție de peste 75% de tineri, iar 25% din proiectele câștigatoare sunt în mediul rural și 75% în mediul urban.

Am aflat din evenimentul la care Republica IMM a partipat că Bucureștiul conduce, cu 2.500 de proiecte aprobate și semnate, în topul localităților unde au fost aprobate proiecte Start-Up Nation, locul doi în ierarhie fiind ocupat de Cluj – 2.083, Iași – 800, Timișoara – 760, Constanța – 750.