ECHIPA REPUBLICA IMM, LA CRAIOVA: AFACERI NOI ÎN PRODUCȚIE ȘI IT

Echipa Republica IMM a participat la un nou Summit Start-Up Nation organizat în țară, de data aceasta la Craiova, un eveniment organizat de Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Craiova (AIMMAIPE).

Găzduit de Universitatea din Craiova, evenimentul i-a avut ca speakeri, printre alții, pe Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Cristian Onețiu, antreprenor de succes, fondatorul afacerii Life Care și trainer în platforma Republica IMM, și Radu Mihai Ghinea, director AIMMAIPE Craiova.

În regiunea Oltenia există 637 de antreprenori beneficiari ai programului Start-Up Nation, care vor primi finanțări totale de 40 de milioane de lei. Cei mai mulți antreprenori din Oltenia vor dezvolta afaceri în producție și în sectorul IT.

Obiectivul principal al Programului Start-Up Nation îl constituie stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.